Tıp - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 6
Azami Süresi (Yıl) 9
Kontenjanı
Staj Durumu Var
Mezuniyet Unvanı Tıp Doktoru
ÖSYM Tipi MF3
Program İçeriği
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
PROFESÖR Yasemin Müşteri Oltulu
Fakülte Sekreter
İdari Personel Ayşe Aktaş
Dekan
PROFESÖR Dilek Sema Arıcı
Tarihçe
Biruni Üniversitesi, 27.02.2014 tarihli, 28926 sayılı resmi gazetede yayımlanan, 20.02.2014 kabul tarihli ve 6525 nolu “Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun”un 13. maddesi uyarınca; 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu’na eklenen, Ek Madde 156 kapsamında kurulmuştur.
Tıp Fakültesi 2015-2016 eğitim öğretim yılı itibariyle akademik faaliyetlerine başlamıştır.
Kazanılan Derece
Tıp Doktoru
Kabul Koşulları
Tıp Fakültesi'ne giriş için ülkemizde ortaöğretim eğitimini tamamlamış veya yurtdışında eğitim almış ve eşdeğerliği kabul edilmiş olmak ve üniversite sınavında (YKS) sayısal alanda yeterli puanı almış olmak gerekmektedir. Kayıt ve kabul şartları, ilgili yılın Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Kılavuzu'nda belirtilir.
Üst Kademeye Geçiş
Tıpta Uzmanlık Sınavı aracılığıyla Tıpta Uzmanlık Öğrenciliği eğitimine başvuru yapma hakkı ve Akademik Lisansüstü Eğitim Sınavı sonrası doktora programlarına başvuru yapma hakkı mevcuttur.
Mezuniyet Koşulları
Tıp Doktorluğu Diploması: Tıp doktorluğu için öngörülen altı yıllık (360 AKTS) eğitim süresini başarı ile tamamlayanlara Hekimlik Yemini yaptırılarak “Tıp Doktorluğu Diploması” verilir.
Mezun İstihdam Olanakları
Tıp fakültesi mezunları devlet ve özel kurumlarda Tıp doktoru ünvanıyla pratisyen hekim olarak iş bulma imkanına sahiptir. Tıpta Uzmanlık Sınavına girerek herhangi bir alanda uzmanlık eğitimine devam etme imkanı vardır. Bu eğitim sonrasında Uzman Hekim ünvanı kazanırlar. Ayrıca Yüksek Lisans diplomasına sahip olduklarından üniversitelerde ilgili doktora programlarına başvurarak akademik kariyer yapma hakkına sahiptirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Tıp fakültesi'nde sınavlar, kurul sınavları, final,bütünleme ve mazeret sınavlarından oluşmaktadır.
Tıp Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav yönetmeliğinde ve ders izlencelerinde belirtildiği gibi;

Birinci, ikinci ve üçüncü dönemlerde her ders kurulu sonunda sınav yapılır. Ders kurulu sınavı o ders kurulunda okutulan tüm dersleri kapsar. Bir ders kurulunun sınav notu teorik ve pratik sınavlarından alınan puanların toplamından oluşur.Ders kurullarındaki pratik sınavların puanı, o dersin toplam puanının %25’ini aşmayacak şekilde belirlenir. Bir ders kurulunun teorik sınav notu sınavın içerdiği bütün derslerden elde edilen puanların toplamıdır. Birinci, ikinci ve üçüncü dönemlerde, her dönem sonunda ders kurullarının tümündeki dersleri kapsayan final sınavı yapılır. Bu sınavdan alınan not final sınav notu olarak işlenir.Dönem sonu başarı notu, birinci, ikinci ve üçüncü dönemlerde ders kurulu sınavlarından alınan notların ortalamasının % 60’ı ile yıl sonu sınavının %40’ının toplanmasıyla hesaplanır. Başarılı olmak için dönem sonu başarı notunun, 100 üzerinden en az 60 puan olması şarttır.
Ders kurullarının her birinden en az 50 almak koşulu ile yıl içi ortalaması 75 ve üzeri olan öğrenciler finalsiz geçme hakkına sahiptir. Bütünleme sınav geçme notu 60'dır.
Dördüncü ve beşinci sınıf klinik staj dönemidir. Dördüncü ve beşinci dönemlerde, her stajın sonunda sınav yapılır. Bu sınav, teorik (yazılı veya sözlü ya da hem yazılı hem sözlü) ve pratik (yazılı veya sözlü ya da hem yazılı hem sözlü) olarak yapılır. Bu sınavlarda başarısız olan öğrencilere başarısız olduğu staj/stajlar için staj bütünleme sınav hakkı verilir.
Aile hekimliği döneminde (altıncı dönem) öğrenciler, her anabilim veya bilim dalında yapılan çalışma sonunda klinik, poliklinik, laboratuvar ve saha çalışmaları, aldıkları hasta öyküleri, yazdıkları epikrizler, hastalara davranış ve ilgileri, nöbetler, katıldıkları seminerler, teorik bilgi düzeyleri, genel davranışları ayrı ayrı göz önüne alınarak staj sorumlusu tarafından değerlendirilirler. Başarılı sayılabilmek için 100 puan üzerinden en az 60 puan alınması şarttır.



https://sis.biruni.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=41